dissabte, 17 de febrer del 2024

Urban Sketch: Claustre de Sant Francesc

Avui he anat amb la colla d'Urban Sketchers a fer un taller de color (centrat en la tècnica del clarobscur) impartit per l'Eduard Barrobés. El lloc escollit ha estat el Claustre de Sant Francesc a Vilafranca del Penedès, indret que ha estat tota una grata descoberta per mi.

El desafiament ha estat gran, ja que a les dificultats habituals del dibuix, avui s'hi ha sumat l'haver-me deixat a casa uns materials imprescindibles per mi: un llapis de mina dura (2H), la goma d'esborrar i la maquineta. 

Passat el nerviosisme causat per totes aquestes incomoditats (i algunes altres més que no explicaré), la tècnica de: "amb el que tens fes el que puguis", ha acabat tenint èxit, i he aconseguit fer un dibuix prou reeixit (en la meva humil opinió). 

El petit exercici previ d'escalfament proposat per l'Eduard, consistent en fer uns quants esbossos petits i ràpids de diferents clarobscurs que vèiem, també m'ha ajudat a agafar certa agilitat a l'hora d'abordar el dibuix final.

Un cop a casa, he completat una pàgina en blanc, situada entre els esbossos fets avui, amb un dibuix a llapis d'una gran mostra de clarobscur dins de la història de l'art: La noia de la perla (1665-1667) de Johannes Vermeer (1632-1675).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada