dijous, 29 de febrer del 2024

Un amor Blanco

Un cop més he fet una col·laboració amb l'escriptora María Parra Martí en forma de la portada per a la seva novel·la "Un amor Blanco", publicada novament per Amazon. La novel·la va ser presentada ahir a la Biblioteca de Sant Sadurní Ramon Bosch de Noya amb un gran èxit de convocatòria.

La il·lustració de la portada parteix de la idea inicial de la María que consistia en dibuixar la carta del tarot anomenada La Roda de la Fortuna tot simbolitzant la competició que mantenen les tres germanes protagonistes de la seva narració per fer-se càrrec de l'empresa familiar. Com que la novel·la està enfocada a un públic adult, vaig veure més viable i elegant realitzar un fotomuntatge que no pas un dibuix propi.

Així, la idea inicial de col·locar les germanes dins la roda, com si anessin montades sobre una nòria de la fira, va esdevenir en la maquetació de la carta del tarot de fons i la superposició d'una fotografia retocada digitalment de les que podrien ser les tres germanes vestides de blanc i en actitud amistosa. Les cares no tenen cap expressió, tot comunicant una atmosfera un punt inquietant i fent participar la imaginació del lector per atribuir-los els trets facials en cada moment de la novel·la. La fotografia ha estat extreta del banc d'imatges Freepik i pertany a halayalex.

El color blanc, color central de la narració, símbol de la llum i de la unió de tots els altres colors, predomina en tota la portada, amb un fons de textura que simula tot de papers estripats com si fossin llampecs que travessen la pàgina i ens centren l'atenció al bell mig de la roda.

Destaca també el fet que la paraula "Blanco" del títol, està ressaltada en color negre per simbolitzar els contrastos que trobem dins la història i ressaltar encara més que aquella paraula té un significat molt especial.

Una cosa que caldria millorar és la meva tendència a maquetar els títols en una mida massa petita. Crec que el títol, en aquest cas, hauria de créixer uns quants punts més.

Per altra banda, haig de dir, que la portada la vaig maquetar inicialment per un format de llibre més petit (13,34 x 20,32 cm) però finalment va ser ampliada a un format més gran pels encarregats de realitzar la maquetació final del llibre (CaryCar Servicios Editoriales), que crec que han fet una bona feina.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada