dissabte, 9 de maig del 2020

Video Girl Ai i les emocions 1

Això que us presento avui és una proposta que em va fer un conegut, de dibuixar les faccions de les 6 emocions bàsiques de l'ésser humà. Es pensava que seria un exercici fàcil de fer per mi, i que ja l'hauria fet habitualment quan estudiava a l'escola de còmic. La veritat és que no recordo haver fet un exercici com aquest massa cops.

Per fer-lo més interessant i motivar-me, he decidit fer-lo tipus fan art tot agafant com a models els protagonistes del manga Video Girl Ai. Avui us presento la versió femenina.

Cal dir que ha estat una pràctica molt difícil. Sort de les tecnologies digitals, que m'han servit per retocar les cares i fer-les més proporcionades i simètriques (sí, he fet trampa). Ja sabeu, allò de que un ull quedi igual que l'altre, però a més, que hi quedi a cada cara sense deixar d'expressar l'emoció que toca i a més, intentant conservar l'estil de Masakazu Katsura. Tot un repte.

Tant de bo, de jove hagués copiat més. Segurament hauria après molt més i el meu estil s'haguera consolidat. Ara s'ha quedat entre mig camí de Pilarín Bayés i Bola de Drac... (per dir alguna cosa).

També he recordat les paraules tan repetides pels professors de tinta: per entintar cal utilitzar pinzell o plumilla, res de retoladors. Ja fa temps que no els faig cas i he abandonat totalment ambdós estris. Potser per això, l'entintat dels cabells de l'Ai ha quedat tan patètic.

Per últim cal destacar la dificultat d'expressar les emocions facials tot conservant una certa expressió realista a la cara dels personatges i sense derivar en la gesticulació còmica i exagerada clàssica del gènere manga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada